Mai dátum: 2024. június 13. (csütörtök) Mai névnap: Antal, Anett

5 ok, ami miatt Dominikának kell lennie a következő úti célodnak

5 ok, ami miatt Dominikának kell lennie a következő úti célodnak

Van, hogy a legtöbbet akarjuk kihozni az utazásainkból, ám mégsem sikerül úgy, ahogy terveztük.

Azt gondoljuk, hogy megtaláltuk a legjobb éttermeket, a legizgalmasabb programokat, és ami a legfontosabb, hogy kiválasztottuk a megfelelő úti célt.

Ez azonban nem mindig van így!

Fontos, hová utazol

5 ok, ami miatt Dominikának kell lennie a következő úti célodnak

Olyan meleg és napos helyre vágysz tehát, ahol a medence mellett vagy a tengerparton pihenhetsz, és élvezheted a kalandos, élményekkel teli utazást. Kinézed a helyszínt, lefoglalod a szállást, és a repülőjegyet.

Aztán megérkezel..

Heves esőzés, hideg hőmérséklet, a hotel kis túlzással sem hasonlít a képekre. Csak egy elhagyatott strand, néhány üzlet, kevés fakultatív programlehetőség – kicsit sem hasonlít arra, amit elképzeltél.

Nem kell lemondanod az álmaidról, egyszerűen csak olyan helyszínt kell választanod, amellyel nem lőhetsz mellé!

Akár kalandokkal, felfedezéssel, vagy sokkal inkább kikapcsolódással és relaxálással töltenéd az idődet:

Dominika minden elvárásodnak meg fog felelni!

Gyorstalpaló Dominika varázsáról

A Dominikai Köztársaság, a Karib-térség igazi, természeti kincse. Homokos partjai és mámorító természete magáért beszél – akár egy egzotikus képeslap!

A sűrű, trópusi esőerdők közepette hatalmas élmény túrázni, a csobogó tavak között bolyongani, a vulkáni lejtőkön áthaladva mennydörgő vízeséseket, forrásokat találni.

A szárazföld mellett a napfényes partszakasz is csodálatos!

Fedezd fel a színes korallzátonyokat búvárfelszereléssel, fürödj az égszínkék tengerben, heveredj le a parton és éld át az igazi, egzotikus utazás élményét.

5 ok, ami miatt Dominika tökéletes választás, ha vakációról van szó

  • Santo Domingo, az első tengerentúli spanyol bástya

Santo Domingo akkor is varázslatos, ha az ember céltalanul bóklászik benne és azt sem tudja szinte, merre jár. Azonban ha már eljutottál ebbe a gyönyörű országba, akár tudatosan is felkeresheted azokat a helyeket, amik évszázadok történelmét mesélik.

Ilyen a főváros, annak is leginkább az óvárosa, amelyet az felfedezések kezdetének idejében alapítottak a spanyolok – elsőként, saját hazájuktól távol.

Ezt az időt idézi a régi katedrális, de az európai stílusú vár és egyéb épületek is.

Ha pedig ez sem lenne még elég, az első Újvilágban épült európai településként Santo Domingo lett minden korabeli kolonialista város etalonja, vagyis ha Santo Domingo-t meglátogatod, a kor minden hasonló városát megismered.

  • Fesztiválok!

Ahogyan minden államnak, a Dominikai Köztársaságnak is megvannak a maga ünnepei. A dominikai emberek azonban igazán jól tudják, hogyan kell ünnepelni!

A különböző közösségek együttélése többek között azt is jelenti, hogy Dominikán kiemelkedően sok ünnep van, ezeket pedig – néhány kivételes eseten felül – fesztivállal ünneplik.

Ezek során az emberek színpompás ruhákat vesznek, lufikkal dobálják egymást, az utcákon táncolnak és énekelnek – az egész ország még inkább felpezsdül. Ha olyan szerencsés vagy, hogy sikerül egy fesztivál idején Dominikára utaznod, semmiképp ne maradj a tengerparton! Irány a város, ismerkedj a helyiekkel, érezd jól magad, és ünnepelj! Pont, mint egy dominikai.

  • A bálnák otthona

Dominika az egyetlen hely, amelynek vizei egész évben bálnák otthonaként szolgálnak. Ha a saját szemeiddel akarod látni ezeket az óriásokat, akkor jó helyen jársz, hiszen a delfinekkel együtt úsznak a meleg vizekben.

  • “Végtelen nyár”

A Dominikai Köztársaság egyike azon kevés helyszíneknek a világon, ahol valóban trópusi esőerdő éghajlat uralkodik, egy tipikus nap rendkívül napos és meleg. Dominika egész évben tökéletes úti cél, a hőmérséklet szinte egész évben állandó.

  • Dacolj a gravitációval Barahonában!

A Dominikai Köztársaság délnyugati részén található Polo. Ebben a városban található az El Polo Magnético nevű látványosság, amely varázslatos.

Ha üres fokozatban állítod az autódat, mikor előre mész, úgy fogod érezni, mintha hátrafelé tartanál.

Ezt gravitációs dombnak nevezik, amelyet egy optikai csalódás okoz, amely az út és a táj formájához kapcsolódik.

Látogass el az utánozhatatlan Dominikára és éld át azokat az élményeket, amelyeket sehol máshol nem tapasztalhatsz meg!

Te is kedvet kaptál ahhoz, hogy egy csodaszép, egzotikus helyszínre utazz?

Álom utazásra vágysz, tökéletes helyszínnel, változatos programokkal, különleges élményekkel?

Egzotikus desztinációkkal, különleges szállásokkal és hatalmas szeretettel vár  Téged a B2Sky csapata, akik pontosan tudják, hogyan váltsák valóra az álmaidat!

A B2Sky Travel olyan utazási és utazásszervezési iroda, akik körültekintő szervezéssel és a legkisebb részletek tökéletes lebonyolításával együtt megszervezik a Dominikai utazásodat.

2015 óta elismert utazási irodaként rengeteg tapasztalattal rendelkeznek, amellyel emlékezetes élményeket ajándékoznak azoknak, akik igénybe veszik szolgáltatásaikat.

Keresd őket bizalommal!

(X) fizetett hirdetés

Hasznosnak találta a cikket?

Hasonló cikkek a blogoldalról

 

Hasonló cikkek ebből a kategóriából

Csengőhangok - legyen a tiéd is egyedi

Csengőhangok – legyen a tiéd is egyedi

Magyarországon 1990-ben a Westel hálózaton keresztül megcsörrent az első hívás. Igen csak “csörrent”, nem zenét játszott. Azóta eltelt 33 év, számos generációja a mobiltelefonoknak megjelent, hogy szinte szempillantás alatt egy új modell váltsa fel. Ma már az okostelefonok korát éljük. Sok minden változott az évek során, de a csengőhangok testreszabhatósága modelltől függetlenül, mindmáig nagy vonzerővel bír.