Mai dátum: 2024. július 14. (vasárnap) Mai névnap: Örs, Stella

Telefonszám kereső – Így tudhatod meg, ki hívott

Telefonszám kereső – Így tudhatod meg, ki hívott

Mikor a telefon kijelzőjén egy számunkra ismeretlen szám jelenik meg, sokan megpróbáljuk kideríteni, ki is hívott, mielőtt visszahívnánk. Rengetegen igyekeznek ugyanis elkerülni a telemarketinges megkereséseket, esetleg a kevésbé kedves ismerősökkel való csevegést. De vajon ki lehet-e deríteni, hogy kihez tartozik egy mobilszám? Ebben lehetnek segítségünkre a telefonszám kereső oldalak.

Ki keresett

Teljesen normális és érthető, hogy nem akarunk bármikor bárkivel beszélni. A mobiltelefon azonban csak azt azonosítja, akinek a száma be van írva a névjegyzékbe, egyéb esetben csak magát a számot látjuk, ami nem mindig segít. Vannak, akik gondolkodás nélkül fogadják az ilyen hívásokat, vagy éppen visszahívják, ha nem volt alkalmas az időpont. Mások azonban szeretik tudni, ki is keresi őket, és olyanok is akadnak, akik eleve fel sem veszik a telefonjukat olyan szám esetén, amihez nem tartozik név a névjegyzékükből.

A vezetékes telefonok idején telefonkönyvekben tudtunk utánajárni, kihez milyen szám tartozik, de a mobilok korában ez már nem így működik, nincs egységes mobilszám-jegyzék. Nem is igazán kivitelezhető, hogy legyen, mert eleve több szolgáltató van, folyamatosan indulnak új előfizetések, az emberek lecserélik a számukat, lényegesen gyorsabb a mozgás ezen a téren, mint régen. Egyszerűen nem lehetne olyan gyakran frissíteni az adatbázist, hogy biztosan naprakész legyen.

Google itt nem a barátunk

Kézenfekvőnek tűnik, hogy mint mindent, a kérdéses mobilszámot is a Google-ba írjuk be, de ebben az esetben kedvenc keresőnk sem bizonyul túl hatékonynak. Ha a mobilszám egy céghez tartozik, akkor talán megtalálhatjuk, de ha magánszemélyé, szinte esélyünk sincs. Azért van megoldás a helyzetre, mégpedig az online telefonszámkereső. Különösen a szolgáltatók saját keresője tudja nagyon jó hatásfokkal megkeresni bizonyos számok tulajdonosait.

Vodafone telefonszám kereső – ha 70-es számot keresnél

Ha az ismeretlen hívód 70-es, akkor a Vodafone telefonszám kereső lehet a legnagyobb segítség számodra. A szolgáltató saját keresője jó eséllyel meg tudja neked mondani, kié a telefonszám. Ha elsőre nem is kapsz releváns eredményt, ne ess kétségbe, próbálkozz más szolgáltatónál – jó pár éve lehet a számot változtatás nélkül átvinni egyik telefonos cégtől a másikhoz, könnyen lehet, hogy a 70-es szám csak volt Vodafone ügyfél, és már a Telenor vagy a Telekom sorait erősíti! Ha a vodafonos tudakozó nem segített, próbálkozz a többieknél!

mobil telefonszám kereső

Mobil telefonszám kereső

Telekom telefonszám kereső – a 30-as számok adatbázisa

A telekomos mobilszámokra legjobb esélyekkel a Telekom saját tudakozójánál lehet rákeresni. Amennyiben a keresett telefonszám nem titkos, a Telekom telefonszám keresője ki fogja írni a szám tulajdonosának nevét, sőt, a címét is. Ezen a ponton megjegyeznénk, hogy a szám tulajdonosa nem feltétlenül egyenlő a használójával – gyakori például, hogy egy családban az összes telefonszám egy előfizetéshez van kapcsolva, így egy néven szerepelnek. De már ez is elég információ lehet ahhoz, hogy megtudd, kinek a telefonszáma jelent meg a mobilod kijelzőjén.

Yettel telefonszám kereső – a 20-as számok listája

Az előzőekhez hasonlóan működik a harmadik nagy szolgáltató, a Yettel tudakozója. Titkosított telefonszámot természetesen ez sem fog kiírni – ahogy ezek régen is kimaradtak a papíralapú telefonkönyvekből –, de normál esetben a tudakozóval meg lehet találni, kié a telefonszám, és eldönthetjük, vissza akarjuk-e hívni.

Vezetékes telefonszám kereső is áttevődik az online térbe

Sokan emlékeznek még a régi telefonkönyvekre, amik a vezetékes számok jegyzékei voltak. Ezeket az adott településre vonatkozóan ingyen adták minden évben, de megyei és országos változatok is akadtak. Volt telefonos tudakozó is, ahol társíthattunk a nevekhez telefonszámot, vagy éppen fordítva. Ma már ezt applikáción keresztül, vagy online csináljuk a vezetékes számok esetében is.

Online telefonkönyvek

Az online telefonkönyveket nem úgy kell elképzelni, mint egy digitalizált telefonkönyvet, amit pdf-ben kell lapozgatni. Inkább egy nagy adatbázisról beszélünk, amiben lehet keresgélni is, különböző adatok alapján. Ez nagymértékben megkönnyíti a dolgunkat, hiszen az offline telefonkönyvet olykor végig kellett nyálazni ahhoz, hogy megtalálhassuk, amit keresünk – ismeretlen szám esetén csak a körzetszám segített valamennyit. Szerencsére magát a keresést már nem nekünk kell végezni, csak az adatokat kell beírnunk.

Hasznosnak találta a cikket?

Hasonló cikkek a blogoldalról

 

Hasonló cikkek ebből a kategóriából

Mennyi idő alatt megy ki az alkohol

Mennyi idő alatt megy ki az alkohol

Szinte nincs ember aki ne próbálta volna ki az alkoholt, akár csak egy köszöntő pezsgő erejéig is. Mit tudunk róla? Azon kívül hogy bódít és nagy mennyiségben fogyasztva káros szervezetünkre, valljuk be nem sokat. Pedig illene! Minden alkohol egyforma, miért okoz fejfájást ha túlzásba visszük, mennyi idő alatt távozik szervezetünkből? Csak néhány az általános kérdések közül.