Mai dátum: 2023. december 5. (kedd) Mai névnap: Vilma

PDF összefűzés – hogyan csinálhatsz több dokumentumból egyet?

PDF összefűzés – hogyan csinálhatsz több dokumentumból egyet?

Rengeteg dokumentumot kezelünk PDF-ben – szerződéseket, scannelt dokumentumokat, fotókat, munkával kapcsolatos adatokat, segédanyagokat, tananyagokat stb. Sokszor azonban nem feltétlenül a számunkra praktikus felosztásban sikerül ezekhez hozzájutnunk, előfordul, hogy sok külön fájlt kell kezelnünk, pedig sokkal egyszerűbb lenne a dolgunk, ha egyben lennének. Nos, szerencsére van megoldás ilyen helyzetekre, ez pedig a PDF összefűzés.

Hogyan fűzzünk össze PDF-t

Akik kevésbé jártasak az informatikában, kicsit kétségbeeshetnek, mikor a PDF-ek összefésülése a céljuk, ugyanis találkozhatnak fizetős programokkal, amik tartalmazzák ezt az opciót. Ha az ember rendszeresen csinál ilyesmit, akkor esetleg meg is éri fizetni egy ilyen szoftverért, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban meg lehessen oldani a PDF összefűzést. Amennyiben viszont csak alkalmanként merül fel az igény erre a műveletre, más megoldások is szóba jöhetnek.

A PDF összefűzés online is lehetséges, ugyanis elérhetőek olyan oldalak, amelyek segítségével ezt meg tudod tenni anélkül, hogy bármit is le kellene töltened. Mutatunk is néhány példát PDF file összefűzésre használható weboldalakra, hogy ha legközelebb szükséged lesz egy ilyenre, tudd, hol kell keresned!

Top 5 online PDF összefűző – PDF merge eszközök

Ha beírod a keresőbe a PDF összefűzés, PDF összefűzés merge, PDF online összefűzés kulcsszavakat, több oldalt is fogsz találni, ami ezzel foglalkozik, de persze mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya.

PDF fájlok összefűzése

Az alábbiakban azzal az 5 online PDF összefűzővel találkozhatsz, amik szerintünk a legjobbak:

  1. Soda PDF Online: amint megnyitod az oldalt, már láthatod is középen a felületet, ahova húzhatod az érintett PDF-eket, vagy kitallózhatod a gépedről. Ha mindegyiket kiválasztottad, meg is jelennek a képernyőn, húzással tudod variálni az oldalak sorrendjét. Amennyiben mindent elrendeztél úgy, ahogy a kész fájlban szeretnéd viszontlátni, a ’Merge Files’ gombra kattintva az oldal el is végzi a kért műveletet. Ezután van lehetőséged előnézetben megtekinteni, hogy minden rendben van-e, vagy egyből le is töltheted a dokumentumot.
  2. I Love PDF: ez az oldal azonnal a lényegre tér, amint megnyitod, rögtön a ’Select PDF Files’ opcióval találkozhatsz. Google Drive-ról és Dropboxból is van lehetőséged fájlokat importálni a művelethez, tehát nem feltétlenül kell a saját gépeden lenniük. A Soda PDF Online oldalhoz hasonlóan itt is húzással tudsz változtatni az oldalak sorrendjén, mielőtt sor kerülne a konkrét összefűzésre. A ’Merge PDF’ gombra kattintva az oldal végzi a dolgát, pár másodperc múlva már töltheted is le az immáron egyetlen fájlt, de mentheted Drive-ra, Dropboxba, törölheted, vagy meg is oszthatod.
  3. Adobe: természetesen a PDF összefűzés Adobe felületen is lehetséges. Az előzőekhez hasonlóan itt is egyből a fájlok kiválasztásának lehetőségével találkozhatsz, a sorrenden pedig húzással változtathatsz a fájlok feltöltése után. Kijelölheted, melyeket szeretnéd összefűzni a feltöltöttek közül, majd a ’Merge’ gombra kattintva el is készül az új PDF-ed. A következő lépésben letöltheted, vagy ha bejelentkezel, további műveletekre is van lehetőséged.
  4. Small PDF: ezen az oldalon is a fájlkiválasztással kezdhetsz, tallózással vagy húzással tudod ezt megtenni. Ezt követően itt is igényeidnek megfelelően rendezheted el az oldalakat, majd a szokásos ’Merge PDF’ parancsra kattintva meg is történik az összevonás. A fájlt ezután letöltheted vagy megoszthatod, illetve egyéb szerkesztésekre is van lehetőséged.
  5. PDF-Merge: ez az oldal sem tartogat túl nagy meglepetéseket az előzőekhez képest. Szintén a fájlok kiválasztásával kezdheted a műveletet, amit húzással vagy tallózással tehetsz meg. Ha megvagy, a sorrend beállítását követően a ’Merge PDF’ gombbal tudod elkészíteni az összefűzött változatot, amit utána egyből le is tudsz tölteni.

Egyszerű és gyors megoldások PDF összefűzésre online

Ahogy láthatod, mind az 5 bemutatott oldal hasonlóan működik, és pillanatok alatt össze lehet fésülni a segítségükkel több oldalnyi dokumentumot. Leginkább csak abban térnek el, hogy milyen opciót kínálnak a művelet után: van, amelyiknél szerkeszteni is tudod a PDF-et, ugyanakkor olyan is van, amelyiknél csak a letöltést ajánlja fel az oldal. Akárhogy is, a fő célnak mindegyik megfelel.

Hasznosnak találta a cikket?

Hasonló cikkek a blogoldalról

 

Hasonló cikkek ebből a kategóriából