Mai dátum: 2024. június 13. (csütörtök) Mai névnap: Antal, Anett

Ametiszt, a józanság köve – de mire jó még?

Ametiszt, a józanság köve – de mire jó még?

Az Ametiszt az ókor óta egyet jelent a józansággal. A monda szerint Dionüszosz, a bor és mámor istene elől menekülve változtatta Ametisztet, a fiatal görög lányt Artemisz borlila ásvánnyá, hogy megvédje Dionüszosz bosszús túlkapásától. Azóta az ásvánnyá lett lány védelmez mindenkit a részegségtől, aki visel magán Ametisztet. Ametiszt sokoldalú lány volt, amit az ásvány multifunkcionalitásában tapasztalhatunk meg. Melyek ezek a képességek? Az Ékszerakció összegyűjtötte számunkra a legkiemelkedőbbeket.

Józanság „alkoholmentes” változata

A 0%-os véralkoholszint nem feltétlen jelent teljes józanságot. Aki álmodozó, fáradt vagy dekoncentrált, könnyen érezheti magát illuminált állapotban egy csepp ital nélkül is. A csodálatos Ametiszt az ilyen helyzetekben is tulajdonosa segítségére siet éberséget, higgadtságot, koncentrációs képességet biztosítva számára. Legyen szó vizsga előtti drukkról, prezentáció, színpad előtti lámpalázról vagy, ha egyszerűen már a tizedik kávé sem segít. Nem pörget túl, csupán a szükséges löketet adja meg, amivel képesek lehetünk a legtöbbet kihozni magunkból, elejét vehetjük a blackout-oknak és az izgalom, stressz okozta zavartságnak. Nem emberfeletti képességekkel ruház fel, csupán a meglévőket segíti a felszínre hozni.

Kiút a függőségek hálójából

Zavartságot félelem, fóbia vagy bármiféle függőség is okozhat. Ezektől nem erőszakosan, hanem higgadtan, belső erőből kell megválnunk, különben felerősödve visszatérhetnek. Az Ametiszt az ezek által okozott bódultságból is segít felébredni, magunkhoz térni; kérjük nyugodtan a segítségét. Detoxikáló képessége elősegíti ezen lélekmérgező szokások, szorongások feldolgozását, majd elengedését. Bárki, aki fóbiákkal, rossz szokásokkal, függőséggel küzd, ajánlott Ametiszt ékszer viselése, vagy Ametsizt marokkő kézben szorítása.

Dinamikus egyensúlyunk

A tiszta gondolatok, testi-lelki erőnlét alapfeltétele a jó anyagcsere: a megfelelő energia- és oxigénáramlás és a salakanyagok mielőbbi kiürítése. Ez mind sejt-, mind szervszinten elengedhetetlen egy egészséges, dinamikus balanszállapot eléréséhez, melyben a legnagyobb potenciállal élhetünk és működhetünk. Az Ametiszt fő mechanizmusa tehát a méregtelenítés, melynek a józanság, különböző szintű (testi-lelki-szellemi) megnyilvánulásai köszönhetőek.

Az elegancia szinonímája

Ahogy a lila szín az elegancia, női finomság színe, úgy az Ametiszt is ezt képviseli. Bármilyen elegáns rendezvényen büszkén viselhetjük a belőle készült ékszer formájában legyen szó hivatalos találkozóról, üzleti vacsoráról, kiállítás-megnyitóról vagy az első randevúról, Ametiszt ékszerünkkel felvértezve józan eleganciával ragyoghatunk.

Az Ametiszt ékszerek a legelegánsabban a fehér fényű nemesfémekben mutatnak, mint az ezüst, fehérarany vagy a platina, hiszen a lila is hűvös árnyalat,ahogy az előbbi fehérfémes anyagok; de természetesen az arany foglalat sem elvetendő. Szépségét más víztiszta vagy fehéren ragyogó drágakővel, mint a fehér topáz, hegyikristály, kvarc vagy a gyémánt emelhetjük ki még jobban. Színes drágakövek közül az ibolyakék tanzanittal, illetve a kék zafírral alkothat elegánsan titokzatos kombinációt.

Ametiszt, a józanság köve - de mire jó még?

Ametiszt, a józanság köve

 

Rejtélyes drágakő

Ismét a színszimbolikához visszakanyarodva, a lila szín a misztikum, varázsvilág, rejtélyesség, ezotéria színe. Ez a tulajdonsága is köthető a nőiességhez, hiszen a “gyengébbik nemre” jellemzőbb a sejtelmesség, titokzatosság ezzel is fokozva az emberek kíváncsiságát.

Ametiszt ékszerrel magunkon azt az üzenetet közvetítjük, hogy sok mindent tudunk, s szeretnénk is megtudni a világról, a másikról; de csak a legszükségesebbeket adjuk ki magunkról.

Egy Ametiszt kristály lila színében elmeregve elvarázsolódhatunk annak titokzatos csillogásában. Mivel ennyire szorosan kapcsolódik az ezoterikus oldalhoz, a fent említett hatások is erőteljesen manifesztálódnak az Ametisztben.

Elegancia, misztikum, egészség, felülemelkedettség: a sokoldalú Ametiszt mindig varázslatos választás, melyet az Ékszerakció oldala is csodál és tisztel Ametiszt ékszerei révén.

(X) fizetett hirdetés

Hasznosnak találta a cikket?

Hasonló cikkek a blogoldalról

 

Hasonló cikkek ebből a kategóriából