Mai dátum: 2024. július 14. (vasárnap) Mai névnap: Örs, Stella

Csengőhangok – legyen a tiéd is egyedi

Csengőhangok – legyen a tiéd is egyedi

Magyarországon 1990-ben a Westel hálózaton keresztül megcsörrent az első hívás. Igen csak “csörrent”, nem zenét játszott. Azóta eltelt 33 év, számos generációja a mobiltelefonoknak megjelent, hogy szinte szempillantás alatt egy új modell váltsa fel. Ma már az okostelefonok korát éljük. Sok minden változott az évek során, de a csengőhangok testreszabhatósága modelltől függetlenül, mindmáig nagy vonzerővel bír. Lehet kutyaugatás, mennydörgés, beszéd egy kedvelt filmből, zeneszám, a választék kimeríthetetlen.

A csengőhang tükrözheti jellemünket, pillanatnyi hangulatunkat, vagy csak pusztán egy dallam, hangeffektus, amit bármikor szívesen hallunk. A választás lehetősége soha nem volt ilyen széles, mint ma, hát miért ne lenne telefonunk csengőhangja valami egyedi.

Csengőhang letöltés

A világháló lehetőséget ad a csengőhangok letöltésére. Ez történhet ingyen, vagy meghatározott összeg ellenében. Nem kell hozzá más, csak internet hozzáférés, böngésző alapfokú ismerete, valamint nem kevés idő, ha nem tudjuk határozottan mit is szeretnénk letölteni, mert a választék igen nagy. Az Android TM az MP3, az Apple pedig az M4R formátumot támogatja, így az iPhone-ra MP3-as formátumot csak PC-re letöltve, konvertálás után tudunk használni. A legtöbb oldalon a két vezető platformra, Android-ra (OS), valamint iPhone-ra (iOS) találhatók csengőhangok.

A Google Play  számos alkalmazást kínál csengőhang letöltésre Android rendszerre, az Apple integrált alkalmazásában az iTunes Store-ban pedig az iPhone-ra válogathatunk kedvünk szerint. Természetesen ez csak két példa, rengeteg csengőhang letöltést kínáló oldal működik a neten.

csengőhang letöltő alkalmazások

Ingyen csengőhangok

Természetesen a legnépszerűbbek, hiszen ingyen letölthetőek. A legtöbb oldal regisztrálás, bejelentkezés nélkül kínálja a letöltést, egy kattintással már indul is, akár a mobilunkra akár a PC-re (adatkábellel vagy Bluetooth-al átdobható). Az ingyenes letöltőoldalak általában nyilatkozatba foglalják, hogy a tartalomért nem vállalnak felelősséget, ha az nem működik, illetve a nem a kiválasztott tartalom töltődik le, vagy nem töltődik le egyáltalán. Ez az ingyenes opciónál szinte értelemszerűen “benne van a pakliban”. Az ingyen kategóriába tartozik még a Torrent letöltés, de ezt a potenciális vírusveszély miatt inkább kerüljük.

Legjobb ingyenes csengőhangok

A legjobb csengőhang mindenképpen szubjektív fogalom.

Magunknak kell eldöntenünk mi a legfontosabb a választásnál, hangos legyen (mert hallanunk kell a környezeti zajban), figyelemfelkeltő (hogy mindenkinek jelezze, ott vagyunk), diszkrét (azoknak, akik nem igazán mobil pártiak), vicces, humoros (hogy feldobja hangulatunkat, amikor csak megcsörren), klasszikus, retró (a “régi szép idők” emlékére). Akármilyen is az elképzelésünk, létezik, fent van a neten, letölthető. Az elhivatottaknak köszönhetően nagyon sok az ingyen letölthető, általuk szerkesztett, mondhatni egyéni csengőhang. Az esetek többségében nem esnek szerzői jogvédelem alá.

Legnépszerűbb mp3 csengőhangok

Mint mindenben, a csengőhangoknál is léteznek éppen aktuális trendek, amelyek általában a legújabb zeneszámokhoz, filmzenékhez igazodnak. A csengőhang letöltő oldalak, a minél nagyobb látogatottság érdekében követik ezeket. Az igényesebb oldalakon könnyen áttekinthető kategóriákba vannak rendezve a tartalmak, mintha csak egy áruházban lennénk. Ha nem szeretnénk egyedi csengőhanggal kitűnni, inkább “sodródunk az árral”, akkor érdemes a legnépszerűbb, legújabbak között böngésznünk.

legnépszerűbb mp3 csengőhangok

Vannak persze olyan örökzöldek is, amelyek “soha nem kopnak ki”, ezeket általában minden letöltőoldalon megtalálhatjuk, a legelterjedtebb MP3-as formátumban. Néhány a legkedveltebb, leglátogatottabb oldal közül:

  • Zedge – kategóriákba rendezve, letöltés előtt meghallgatható tartalom
  • mp3-ringtone.com – ingyenes, érdekes kategóriákkal
  • Tones7 – érdekes, egyedi tartalommal
  • Zoxee – magyar nyelvű oldal, választékos tartalom

Zene letöltés csengőhangnak

A zeneletöltés lehetősége ledöntött minden határt, ami a csengőhangokat illeti. Ahogy a zenei piac ontja az újabbnál újabb szerzeményeket, úgy gyarapodik a választható csengőhangok listája. Az ún. editáló (szerkesztő) programok, applikációk segítségével minden letöltött zenei anyag tetszés szerint, rövidíthető, vágható, kombinálható. A lehetőségeknek nincs határa. Annyi a dolgunk, hogy letöltjük kedvenc zeneszámunkat, telepítjük az app-ot (vagy programot PC esetében) és hozzá is láthatunk a testreszabáshoz.

A letöltött tartalmat persze meghagyhatjuk eredeti formájában is, de ha igazán egyedi csengőhangot szeretnénk, akkor annak a szerkesztés a módja. A Google Play áruházból telepíthető zeneszerkesztő pl. a Music Editor, AudioLab, vagy iPhone-ra, iPad-re az App Store-ból a  WavePad Music and Audio Editor.

Végezetül, néhány legális oldal a zenei anyag letöltéséhez:

Reméljük rövid útmutatónkkal sikerült “felcsengetni” az érdeklődést, hát hadd csörögjön a mobil, ahogyan csak mi szeretnénk!

Hasznosnak találta a cikket?

Hasonló cikkek a blogoldalról

 

Hasonló cikkek ebből a kategóriából