Mai dátum: 2024. április 17. (szerda) Mai névnap: Rudolf

Tandemugrás, avagy biztonság mindenek felett

Tandemugrás, avagy biztonság mindenek felett

Aki úgy dönt, hogy 3500 méteres magasságból kiugrik egy repülőből – persze egy tandempilótával együtt, annak valószínűleg rengeteg kérdés dübörög az agyában, mielőtt belevág és mind a biztonság körül forog. Sokak szerint, aki ilyesmire vállalkozik, kísérti a sorsot, de vajon mennyire veszélyes a tandemugrás? A rövid válasz az, hogy egyáltalán nem az, de ennyi feltehetően senkit sem fog meggyőzni, úgyhogy vizsgáljuk meg a kérdést egy kicsit közelebbről!

Azt mindjárt az elején leszögezhetjük, hogy annak a csekély számú balesetnek, ami történik a nagy világban, nem a kezdők, hanem a legtapasztaltabb ugrók az elszenvedői, méghozzá 96%-ban (a maradék 4% is főleg egyéni ugrókból tevődik össze). Ennek végtelenül egyszerű az oka, a profik közül sokan úgy vélik, már elég ugrás van a hátuk mögött ahhoz, hogy felülbírálják a szabályokat – csakhogy sajnos sok esetben tévednek.

A statisztikák azt mutatják, hogy a súlyos balesetek száma gyors ütemben csökken szerte a világon, köszönhetően az újabb és újabb technológiai megoldásoknak, illetve felszereléseknek. Hazánkban legfeljebb 4 évente történik egy-egy baleset, de ezek is olyanok, amik a megfelelő óvintézkedések mellett elkerülhetőek lennének, egy profi csapat mellett tehát annyira kevés a baleset esélye, hogy szinte nem is mérhető.

A balestek leggyakoribb okai között szerepelnek a felszerelés problémák, ám amennyiben az új, a rögzítés pedig megfelelő, és minden alapos ellenőrzésnek van alávetve a tandemugrás előtt, az alapok máris rendben vannak. Ugrás közben legfeljebb az történhet, hogy ütköznek az ejtőernyők, de egy profi tandempilótával erre sincs esély. Ezen felül jó tudni, hogy az ugrónak is megvan a maga felelőssége, nagyon fontos, hogy az egészségügyi problémákat előre jelezni kell, így nem lehet baj.

Mindez alátámasztja, hogy gyakorlatilag nincs rizikófaktor, csak 100% élmény, ami kellően megnyugtatóan hangzik egy jó kis ugráshoz, nem igaz? Ha maximális biztonságra vágysz, keresd a Tandemcentrum csapatát, ahol profi pilóták, korszerű felszerelések és nem utolsó sorban kedvező tandemugrás árak várnak!

(X) fizetett hirdetés

Hasznosnak találta a cikket?

Hasonló cikkek a blogoldalról

 

Hasonló cikkek ebből a kategóriából

Csengőhangok - legyen a tiéd is egyedi

Csengőhangok – legyen a tiéd is egyedi

Magyarországon 1990-ben a Westel hálózaton keresztül megcsörrent az első hívás. Igen csak “csörrent”, nem zenét játszott. Azóta eltelt 33 év, számos generációja a mobiltelefonoknak megjelent, hogy szinte szempillantás alatt egy új modell váltsa fel. Ma már az okostelefonok korát éljük. Sok minden változott az évek során, de a csengőhangok testreszabhatósága modelltől függetlenül, mindmáig nagy vonzerővel bír.