Mai dátum: 2024. július 14. (vasárnap) Mai névnap: Örs, Stella

Milyen a jó bemutatkozó szöveg társkereső oldalra

Milyen a jó bemutatkozó szöveg társkereső oldalra

Az ember eredendően társas lény. Legalábbis a nagytöbbség. Az igény, hogy az örömöt megosszuk valakivel, hogy a bánatban legyen valaki, akire támaszkodhatunk, hogy kommunikáljuk, legalább annyira elemi mint a szexualitás. A világ, amelyet formálunk kompromisszumokkal teli. Ahhoz, hogy megteremtsük a nekünk megfelelő életkörülményeket dolgoznunk kell, sokat, s ez felemészti időnk nagy részét. Nem sok marad szórakozásra, pihenésre, társkeresésre. Az ismerkedés egyik, egyre elterjedtebb, népszerűbb formája a társkereső oldalakra való bejelentkezés.

Társkereső bemutatkozó szöveg

A legelső, egyben legfontosabb lépés a társkereső bemutatkozás. Ha jól meg van fogalmazva, adott a továbbhaladás. Ezért nagyon lényeges, hogy figyelemfelkeltő legyen, hiszen célunk az, hogy valamilyen formában kitűnjünk a többi hirdetés közül. Erre a legbeváltabb eszköz a humor, a vicces ismertetés, amelyet ötvözhetünk frappáns elemekkel is. Kerüljük az unalmas dolgokat, közhelyeket. Nagyon fontos az őszinteség! Közölhetjük a dolgokat burkoltan, utalással, de semmiképpen sem hazudjunk, mert az később visszaüt.

Személyes bemutatkozó szöveg

Bemutatkozásunkban írjunk az érdeklődési területünkről (művészet, természetjárás, sportolás stb.,), illetve azokról a dolgokról, amelyeket szeretnénk elérni az életben. Feltétlenül ecseteljük személyiségünk főbb jellemvonásait, törekedve arra, hogy a bemutatkozó pozitív hangvételű legyen. Egy depresszív, negatív, patetikus bemutatkozónál nincs sikertelenebb! Az őszinteség jegyében azért nem árt kitérni a hiányosságokra sem, de igyekezzünk őket vicces formában leírni (nem vagyok tipikusan „sudár jegenyefa” alkat). Nem árt belefoglalni az elvárásainkat sem, itt nem kell nagyon „bőlére ereszteni” a felsorolást, legyünk reálisak.

Kerüljük a szuperlatívuszokat (kifogástalan, csodálatos, makulátlan, stb.), a csöpögős idézeteket, személyeskedést. Ügyeljünk a helyesírásra, egy hibákkal teli bemutatkozó nem jó indítás a beszélgetés irányába.

Soha ne adjunk meg elérhetőséget, ez a funkció szinte minden társkereső oldalon be van építve.

bemutatkozó szöveg társkereső oldalra

Kreatív bemutatkozás

A bemutatkozás során igyekezzünk minél kreatívabbnak lenni. Az „egyszerű és nagyszerű” ebben az esetben nem a legjobb megoldás. A sima, tényszerű közlés nem kelti fel magunkra a figyelmet, viszont, ha kicsit érdekesebbé tesszük a mondandónkat akkor azzal, elgondolkodtatunk, megmosolyogtatunk, esetenként meghosszabbítva a profilunkon eltöltött időt, növelve az esélyeket a kapcsolatfelvétel irányába.

Példa a tömör megfogalmazásra,

szeretem a filmeket, szeretek olvasni, kerékpározni

Ugyanez kreatívan,

szívesen lazulok el egy-egy jobb film mellett, szeretem a szavak világát, bringázok hacsak tehetem

Ugyancsak nagy a vonzereje a sejtető, kissé titokzatos tartalomnak.

Nem kell mindent kitárni az első bemutatkozáskor, a személyes kapcsolatfelvétel során majd úgyis mérlegelhetjük mi az, amire érdemes kitérni és mi az, ami még várhat, ami majd kialakul menet közben.

A társkereső oldalakon adott a lehetőség a képek, esetenként rövid videók, YouTube linkek feltöltésére. Ügyeljünk a tartalomra, a kreativitásnak itt is fontos szerepe van.

Semmiképpen sem töltsünk fel igazolvány, útlevélképekre emlékeztető fotókat.

Előnyös, ha a kép összhangban van a leírt érdeklődéssel, pl. ha ott szerepel a természetjárás, jó ha a képek között szerepel egy „hegyen-völgyön” készült kép, amely tükrözi, hogy milyen örömöt okoz nekünk az aktivitás. Kerüljük a sokat mutató, félpucér képeket, csakúgy, mint a leírásnál is, hagyjunk teret a fantáziának. A vacsorát sem hiába fogásonként tálalják! Linkeket beszúrhatunk kedvenc tartalmainkról, filmekről, fórumokról, oldalakról.

Telefonszámokat, közösségi oldal adatokat ne közöljünk, visszaélésre adhatnak lehetőséget, döntsük el a beszélgetés után.

Hogyan beszélgessünk társkeresőn

Amennyiben sikeresen feltöltöttük adatainkat és felkeltettük irántunk valaki érdeklődését, sor kerül a beszélgetésre. Ez a második lépés a társkeresésben. Mint említettük, a társkereső oldalak beépített levelezési funkcióval rendelkeznek. Mindenképpen ezt használjuk, mert nem fedi fel a privát kommunikációs vonalainkat, s így elejét vesszük az esetleges zaklatásnak.

A beszélgetésnél alapszabály, hogy a kezdő lépést a férfi teszi meg. Nem diszkrimináció, egyszerűen illem kérdése.

Társkereső ismerkedős szöveg

Legyen mindenekelőtt udvarias és visszafogott a kezdés. Ne legyünk azonnal lényegre törőek („Volna kedved kávézni valahol?”), ez nagy eséllyel helyben befagyasztja a beszélgetést. Indítsunk érdeklődő módban, kerüljük saját magunk előtérbe helyezését, max. egy mondat magunkról elég, hagyjuk meg a lehetőséget a kérdésekre (a beszélgetés folytatása). Kerüljük a sablonokat, pl. „Szeretnél velem megismerkedni közelebbről?”. Az iniciális üzenet ne legyen hosszú, nem kell regényt írni. Térjünk ki röviden azokra a tulajdonságokra, amelyek felkeltették figyelmünket a másik fél adatlapján („látom imádod a kutyákat”, „megfogott, hogy szereted a horror filmeket”).

Igyekezzünk abba az irányba terelni a beszélgetést, hogy sor kerüljön a személyes találkozásra, majd, ha úgy ítéljük meg hogy itt az idő, rátérhetünk a lényegre.

hogyan beszélgessünk társkeresőn

Társkereső oldalak

A társkereső oldal kiválasztásánál több dolgot is figyelembe kell vennünk. Vannak ingyenes és fizetős oldalak, szakosodott oldalak (igényes, alkalmi kapcsolatok, szekszuális orientáltság, kor, stb.). Mindenképpen figyelmesen olvassuk el az alapszabályzatot mielőtt bejelentkeznénk, a fizetős oldalak esetében, ha lehet kerüljük el az automatikus tagságfelújítást. Igényeink, lehetőségeink szerint válasszunk oldalt.

Reméljük segítséget nyújtottunk a társkereső oldalak útvesztőjében, a végére néhány a legnépszerűbbek közül:

  • Első találkozás – komoly kapcsolatot keresőknek
  • Love.hu – Magyarország egyik legnagyobb ingyenes társkeresője
  • CUPYDO – modern a társkereső oldalak között
  • Párom.hu – Életre szóló kapcsolat egy kattintásra!
  • elitedate.hu – Társkereső, az igazi párkapcsolatért

Hasznosnak találta a cikket?

Hasonló cikkek a blogoldalról

 

Hasonló cikkek ebből a kategóriából

PDF összefűzés – hogyan csinálhatsz több dokumentumból egyet?

PDF összefűzés – hogyan csinálhatsz több dokumentumból egyet?

Rengeteg dokumentumot kezelünk PDF-ben – szerződéseket, scannelt dokumentumokat, fotókat, munkával kapcsolatos adatokat, segédanyagokat, tananyagokat stb. Sokszor azonban nem feltétlenül a számunkra praktikus felosztásban sikerül ezekhez hozzájutnunk, előfordul, hogy sok külön fájlt kell kezelnünk, pedig sokkal egyszerűbb lenne a dolgunk, ha egyben lennének. Nos, szerencsére van megoldás ilyen helyzetekre, ez pedig a PDF összefűzés.