Mai dátum: 2024. június 13. (csütörtök) Mai névnap: Antal, Anett

Online újságok amik segítenek neked

Online újságok amik segítenek neked

Eltérően gondolkodunk a hipermarketek, szupermarketek, nemzetközi láncok akciós újságjairól. Vannak, akik elutasítják, haszontalannak és kéretlennek gondolják, de sokan vagyunk akik szeretik, várják mert komoly segítséget, inspirációt és sok információt nyújtanak számunkra ezek az ingyenes nyomtatott, vagy online újságok. Ebben a cikkben mindent megírunk az online újságokról.

Az akciós újságok titkai

Bár úgy tűnhet mintha véletlenszerűen kapnád – és látnád – a különböző akciós újságokat, épp ellenkezőleg. Pontos tervezés és komoly stratégia döntések alapján dől el az, hogy melyik újságot dobja be a postaládádba a postás, vagy melyiket online vagy akciós újságot látod az interneten.

Már azt is rengeteg összetevő határozza meg, hogy miért éppen az adott újságot látod. Nagyon valószínű, hogy – például az Aldi online újság – nem jelenik meg a Facebook hírfolyamodban akkor, ha nincs a közeledben Aldi. És a postaládádba sem dobja be senki ebben az esetben. Viszont megkapod a Tescot, ha van a közeledben boltjuk.

De nem mindenki ugyanazt a Tesco újságot látja, vagy kapja meg kinyomtatva, és ennek is oka van.

Az online akciós újságot (és a nyomtatottat is) „mutálják”, azaz több változatban készítik el, hiszen nem ugyanaz az akció érvényes egy „nagy” Tescoban, mint egy kicsiben. Ha hozzád közel egy „nagy” Tesco van akkor a Tesco online újságban te nem ugyanazokat a termékeket és akciókat találod, mint a tőled 150 kilométerre élő szüleid, akik mellett egy „kis” Tesco van. Ez azért van, mert egy „nagy Tesco”-ban nagyobb az árukészlet, több a termék és nagyobb a forgalom ezért más termékeket fog neked hirdetni és más akciókat.

Az akciós újságok általában egy-kéthetiek (ami azt jelenti, hogy például a Lidl online újság minden második héten jelenik meg egy adott napon, rendszeresen) vagy időszakosak (amikor egy lap egy adott ünnepre készül és ilyenkor gyakran egyben tematikus is) és az is előfordulhat, hogy speciális mellékletet tartalmaznak.

Az online akciós újságokat egyéb módon is lehet csoportosítani: a legnagyobb kategóriék a food (ebbe tartoznak azok az online akciós újságok melyek leginkább élelmiszert tartalmaznak) és non food (ami technikailag minden olyan újság amelyik nem élelmiszer: a Praktikertől az Obin át a Metroig). Persze a kategóriák tovább bonthatóak olyan alkategóriára mint az élelmiszervásárlás, a lakásfelszerelés, a patika, vagy akár a drogéria és beauty.

Itt találkozhatsz az online akciós újságokkal

Az online újságokat több helyen megtalálhatod az interneten. Rákereshetsz tudatosan az adott áruház, bolt, élelmiszerlánc weboldalán: a Tescoén megtalálod a Tescot, a Lidl oldalán a Lidl újságot.

Persze a cégek is mindent megtesznek azért, hogy rájuk találj, ezért látni fogod az újságjukat a közösségi médiában, különböző honlapon bannerhirdetésben, de vannak tematikus online újság gyűjtő oldalak, és akár fel is iratkozhatsz hírlevélben ezekre a lapokra (és akkor e-mailben is megkapod).

Online újságok

Az interneten rengeteg online újság van (szinte minden olyan újság, amelyet megtalálsz lapozható formában, annak tekinthető). Ezek közül mutatunk meg néhányat.

Lidl online újság

A Lidl akciós újság lapozható, előnye, hogy könnyen kezelhető, áttekinthető, hiszen a főoldalon máris egy segítség vár: az egyes témák (zöldség gyümölcs, virág, vagy a bor) egyetlen kattintással elérhetőek, nem kell az egész újságot végig lapozni ha pontosan tudjuk, hogy mit keresünk. A Lidl online lapozható újság természetesen akár a telefonunkra is letölthető (így nem „fogyasztja a netet”) és az applikációból is elérhető.

Lidl online újság

Aldi online újság

Az Aldi oldalán az online szórólapjában az a klassz, hogy mindjárt a főoldalon gyűjtik össze számunkra a lehetőségeket, és azonnal kell választanunk, hogy az egész országra szóló akciós újságot, a laktózmentes, a gluténmentes vagy akár a vegán kínálatot tekintjük-e meg. A választás után az akciós újság egy külön oldalon nyílik meg, könnyen, gyorsan kezelhető, megtekinthető és letölthető.

Az Aldi újság lapozható és (szerintünk) hatalmas előnye, hogy nem kizárólag termékeket tartalmaz, hanem törekedtek a valódi újság hangulatra: például találunk benne recepteket. Fontos, hogy az Aldi újságjában nem csak élelmiszert, hanem non food termékeket is találunk: ahogy azt az offline üzletben megszoktuk.

Tesco online újság

A Tesconál kifejezetten figyelnek arra, hogy azonnal azt az újságot lássuk, amelyik a hozzánk legközelebb lévő Tesco ajánlatait tartalmazza, ezzel elkerülik azt, hogy olyan ajánlatokat is lássunk amelyek nem elérhetőek ami területünkön, Tesco áruházunkban.

A kiválasztott Tesco mellett azonnal megkapjuk a tematikus kiadványt (ebben a pillanatban a téli katalógust) és a babakatalógust is. A Tesco újság lapozható, letölthető, de az alap újság nem feltétlenül ad többet ennél.

Penny online újság

A Penny market akciós újság hetilap, ezzel gyakoribb a megjelenése, mint a többi lapnak, cserébe az oldalszáma kevesebb, ahogy a kínált termékek száma is. Előny viszont, hogy könnyen előre tervezhetünk, hiszen a páros héten (online) már látjuk a páratlan, azaz a következő heti újságot is.

Ahogy a Lidl-re és az Aldira a Pennyre is jellemző, hogy alapvetően non food termékeket is árulnak, ezért azokat is megtaláljuk a lapban.

Pepco online újság

A Pepco online újság (érdekes, hogy ők szórólapként definiálják) különlegessége, hogy átfedik egymást az akciók, így egymást (időben) átfedő online újságokat látunk. Egyszerűségre törekednek, az ár mellett egy fotóval illusztrálják a termékeket. Természetesen akkor kapod meg, vagy látod ha van a közeledben egy Pepco, vagy ha rákeresel a Pepco oldalán.

Tematikus online újságok

Nem szabad elfelejtkeznünk azokról a – tematikus – akciós újságokról sem, amelyek nem élelmiszer és ruhaipari lapok. A Bauhaus – akárcsak a Tesco – már a címlapján segítséget nyújt számunkra abban, hogy melyik a „miénk”: ki kell választanunk melyik áruház van hozzánk a legközelebb. A Bauhaus online újságok hosszabb kifutásúak, azaz akár hónapokra is szólhatnak és letölthetők a tabletre, táblagépre, telefonra is.

A Praktiker online újságjai között is találunk átfedést, hiszen van „heti” kiadványuk, amely egyébként 10-12 napig él, emellett időről időre tematikus kiadványokkal is megjelenik.

A tematikus kiadványok közé sorolható még a különböző patikák online újságjai éppúgy, mint a zártabb Metro vagy a szépségápolási lapok: a DM, a Rossman, a Müller.

Az online újságok fejlődése

Az akciós újságok – legtöbbje – jelenleg technikailag még nem más, mint a már elkészült – nyomtatott – újságok digitális változatai. A megtervezett kész lapokat elküldik a nyomdának, miközben egy ahhoz nagyon hasonló technikával pdf file-t is készítenek a lapokból, melyeket aztán a megfelelő felületeken meghirdetnek, elhelyeznek, lapozhatóvá tesznek.

Most találkoztunk először az interneten a Douglas (előremutató) online újságjával, amelynek az a különlegessége, hogy interaktív, olyan mintha „élne”. Az online újságban a szövegek mellett a képek is mozognak, a púder kiborul, a körömlakk pedig lefolyik a monitorod vagy a telefon kijelzőjén.

Az ezek után szinte természetes, hogy rövid videokkal is találkozhatsz az újságban ami ezekkel a megoldásokkal szinte élővé varázsolja a lapot: ahol egyébként a termékek nagy része kattintható (és ez komoly újdonság) így egy kattintással a kedvenc parfümöd, ajakápolód, vagy szemceruzád oldalára visz. Ide kattints, ha szeretnéd megnézni:

 

Interaktív online újság

https://magazin.douglas.hu/

Ha szeretnél ilyen interaktív online újságot, akkor kattints és vedd fel velünk a kapcsolatot.

Hasznosnak találta a cikket?

Hasonló cikkek a blogoldalról

 

Hasonló cikkek ebből a kategóriából

jógapózok

Jógapózok és meditációs technikák kezdőknek

Fedezd fel a jógapózok és meditációs technikák lenyűgöző világát, ahol test és elme egyensúlyban találkozik! Akár most ismerkedsz a jógával, akár már régi gyakorló vagy, ebben a cikkben számos hasznos gyakorlatot és technikát találsz, amelyek segítenek elmélyíteni a gyakorlásodat és felfrissíteni a mindennapjaidat. Kezdőként elsőként az alapoktól a tökéletesítésig vezetünk végig a jógapózokon, hogy stabil alapot építhess.